duminică, 14 noiembrie 2010

National Geographic a prezentat într-o seară modul în care pescuiesc vulturii în lacuri. Deși zboară la mare înălțime deasupra apei, privirea lor este atât de bună încât pot vedea peștii ce înoată în apă. Când văd unul, își strâng aripile și plonjează înspre apă ajungând să coboare cu o viteză de până la 210 km/h. Când ajung lângă apă, își desfac aripile, își întind picioarele cu gheare, prind peștele și încep să zboare înapoi înspre mal.

În acest reportaj însă, a fost prezentat și un film neobișnuit. Un vultur a plonjat înspre pradă și a prins-o în ghearele sale. Dar peștele era mult mai mare decât crezuse vulturul. În timp ce se străduia să zboare spre mal, puteai citi pe chipul vulturului efortul depus de acesta. A realizat că nu va reuși să ajungă la mal cu acel pește imens, așa că a încercat să-i dea drumul. Dar ghiarele îi erau prea adânc înfipte în pește. S-a luptat să scape de el, dar n-a reușit.

Încet, vulturul a coborât, zburând tot mai jos, după care s-a scufundat în lac și s-a înecat, neputând da drumul pradei sale.

Deci... Nu incercati sa luati mai mult de cat va este ingaduit ca nu stii niciodata ce surprize va asteapta, care pot duce la dezastre care sa afecteze sufletul ori trupul definitiv... Fii cumpatat si echilibrat in toate caci extremele sunt periculoase!

4 comentarii:

 1. ce invatura buna reiese din aceasta intamplare cu vulturul, nici nu m-asi fi gandit ca va iesi o invatura din ceea ce spuneai tu despre aceste pasari. dar asa este, trebuie sa luam doar atat cat avem nevoie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, acum te poti abona la postari sicomenturi pe http://www.nony-jon.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Imiplacpovestilecu talc. Fabulele cu animale. Si e interesant sa poti privii din unghiul potrivit...
  Carmen

  RăspundețiȘtergere
 4. Doar concluzia este a mea. Multumesc de comentarii. Domnul sa te binecuvanteze!

  RăspundețiȘtergere