miercuri, 11 mai 2011

Declaratie de dragoste...

M-am gandit sa fac o postare cu cele mai frumoase declarati de dragoste pe care le-a facut omul lui Dumnezeu.


1 Iov 1:23: "Domnul a dat si Domnul a luat - binecuvantat sa fie Numele Domnului" Desi a ramas fara familie, fara casa, fara bani si cu o nevasta care il indemna sa blesteme pe Dumnezeu Iov si-a demontrat credinciosia si dragostea pentru Dumnezeu prin aceste cuvinte.


2 Psalmul 18:1 "Te iubesc din inima Doamne taria mea! Doamne, Tu esti stanca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu!" Acesta este doar un Psalm din cei 150 care exprima iubirea ce o purta David Domnului. Acea dragoste ce se poate salasui doar intr-o inima atinsa si curatata de Dumnezeu.


3 Isaia 26:9 "Sufletul meu Te doreste noaptea, si duhul mea Te cauta inaluntrul meu" Sunt cuvintele ce le-a rostit Isaia pentru a-si spune dorinta ce fierbea in inima lui, dragostea pe care o avea inpreuna cu nevoia de a al avea si pastra pe Dumnezeu langa el.


4 Hababcuc 3:17 -18 "Caci chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va mai da rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor mai da hrana, oile vor pieri din staule si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!" Nadejdea pe care o are Habacuc in Dumnezeu este data de dragostea care locuieste in inima lui. Daca vei citi toata cartea lui Habacuc vei vedea deznadejdea ce este in el la inceput ca mai apoi din capitolul 3 sa se schimbe situatia radical... de ce? pentru ca Habacuc a vazut maretia, grandoare si slava lui Dumnezeu, iar nadejdea intarita de dragoste a renascut in el.


5 Matei 16:15-16 "'Dar voi', le-a zis El, 'cine ziceti ca sunt Eu?' Simon Petru drept raspuns I-a zis: ''Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu'" Declaratia lui Petru a dat la iveala ce gandea el si gandul acesta era in el pentru ca Dumnezeu l-a pus impreuna cu dragostea si respectul.


6 Ioan 20:28 "Domnul meu si Dumnezeul meu" Am lasat cel de pe urma acest verset intrucat este cea mai frumoasa marturisire de dragoste pe care a facut-o cineva din Biblie, cel putin pentru mine, catre Domnul si Dumnezeul nostru. Hmm si ea vine din partea lui... Toma?!! Da, din partea lui Toma care si-a capatat numele de "necredincios" in urma indoielii sale. In ce ma priveste pe mine eu pe Toma il vad ca un ucenic credincios, care a fost alaturi de Domnul Isus in cele mai grele momente. Datorita sinceritati lui Toma noi am primit versetul "Eu sunt calea adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin prin Mine" (Ioan 14:6). Tot el a marturisit ca "Haidem sa mergem si noi sa murim cu El!" (Ioan 11:16), fiind gata sa se sacrifice pentru Domnul... Istoria consemneaza ca Toma a fost fondator al primei biserici din India. Un ucenic printre canibali. A adus oameni la Domnul si in final a murit pentru adevarurile scripturii- strapuns de o lance-.


Pentru al iubi pe Dumnezeu trebuie sa-L cunostem. Pentru a-L cunoaste trebuie sa citim Cuvantul Sau. Pentru a intalege Cuvantul Sau treubuie sa ne rugam neancetat.

Pentru a fi mantuiti trebuie sa credem in Cel ce a murit pe cruce pentru noi si a inviat ca sa ne de-a viata si noua. Pentru a fi mantuiti trebuie sa ne pocaim de pacatele noastre si sa incepem o noua viata alaturi de Isus in fiecare zi. Da, trebuie sa traim cu Dumnezeu in fiecare zi.


Toti aceia pe care i-am enumerat mai sus sunt oameni care au cunoscut pe Dumnezeu, L-au iubit si s-au inchinat Lui in fiecare zi traind intr-o in fiecare zi alaturi de Creatorul lor.

3 comentarii:

  1. foarte frumos...tu ai pe inima declaratie de dragoste si eu am scris la mine declaratie de credinta... da e interesant cu toma...niciodata nu ma-m gandit la el...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit si eu acum cateva zile aceste lucruri despre Toma si mi-am schimbat perceptia cu privire la el. Cred ca inainte sa spunem ca el a fost necredincios ar trebui sa privim la noi si o sa ni se taie cheful de a critica pe alti.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu l-am criticat niciodata am spus doar ca nu mam gandit niciodata la Toma....
    corect prin necredinta... daca tu crezi despre tine ca esti un esec si nu ai inteles ca Dumnezeu e in control. tu insuti alegi...poti de exemplu sa spui ca te increzi in Domnul si totusi sa iti lingi ranile sa crezi nu poti trece peste uriasii tai, dar atunci cand te increzi cu adevarat in El nu te mai plangi si inveti sa fi multumitor chiar si in incercare... am spus: tu esti ceea ce crezi ca esti! ca de exemplu fiecare principiu pe care il avem are la baza credinta ca este un principiu bun, adevarat insa nu toti au principii adevarate, corecte. sunt o gramada de oameni care nu traiesc o viata de biruinta si care nu si-au inteles identitatea in Hristos asa ca ei cred ca nu pot mai mult.... dar se poate! depinde in cine iti pui increderea cu adevarat si a cui soapta o asculti...cel rau incearca sa sa te minta poti sa citesti cuvantul sa zici vreau sa ma incred in El si totusi sa asculti soapta celui rau....crede-ma stiu ce spun am trait candva asta! depinde foarte mult de intelegerea unei identitati corecte in Hristos. citeste te rog aici
    http://singurasperanta.blogspot.com/2011/04/identitatea-noastra-in-hristos-1.html si asta:
    http://singurasperanta.blogspot.com/2011/04/tragedia-intelegerii-gresite.html

    RăspundețiȘtergere