sâmbătă, 23 octombrie 2010

De ce se tem oamenii sa porneasca alergarea spre cer?




Oare de ce exista teama de a porni in cautarea Domnului? De ce pacatosul se codeste sa se pocaiasca de pacatele lui? De ce are retinere fata de Cel care l-a creat? Se teme el de pedeapsa divina sau crede ca Dumnezeu nu-l va baga in seama? Dar intrebarea corecta, cred ca ar fi: Stie pacatosul cine este Dumnezeu? Ce imagine si-a format el despre Isus?
Dumnezeu este totul si totul este in Dumnezeu. Domnul este iubire, dar tot Domnul este si dreptate. Imaginea deformata pe care o au oamenii despre Dumnezeu este consecinta a mai multor cauze. Orice om trebuie sa stie ca Dumnezeu se poate descoperi asa cum este El, in adevar, prin citirea cuvantului, prin staruinta in rugaciune si nu in cele din urma, prin Hristos Isus, care, sa nu uitam, este Mijlocitorul nostru inaintea Tatalui ceresc. Dumnezeu nu este imposibil de descoperit, El nu se ascunde si nici nu fuge de noi, ba chiar din contra, Dumnezeu ne cheama, prin Isus zi de zi. Dumnezeu asteapta venirea noastra la pocainta, ne cheama sa avem partasie cu El. Asa cum spune psalmistul, Dumnezeu ,,isi inoieste, in fiecare dimineata bunatatea fata de noi''. Datoria omului este de a cauta pe Creatorul sau, caci in mainile Domnului stau toate lucrurile si toate fiintele, pentru ce dar sa ne preocupam de altceva afar de faptul ca il avem sau nu pe Domnul in viata noastra. De asemeni noi suntem iertati si primiti in dragoste cand ne intoarcem spre El. Multi spun ca iertarea pacatelor mari este imposibila, ca ar fi imposibil pentru Dumnezeu sa uite pacatele noastra... dar oare Dumnezeu este om? Oare prin acese cuvinte nu coboram noi pe Creator la nivelul de om? Da, El este bun si indelung rabdator, in El gasim dragostea pe care nici toata lumea adunata la un loc nu ar putea-o oferi, El iarta si nu numai atat, El si uita. Am decis sa scriu acest articol spre folosul celor ce au incoltit in minte gandul ca Dumnezeu fuge de noi si nu ne poate ierta, asa cum o data am avut si eu in mine aceste ganduri. Voi mai posta in continuare asemenea articole cu speranta ca Domnul nu va face zadarnic acest blog. Amin.

Un comentariu:

  1. As spune mai degraba ca unii oameni si-au pus increderea doar in ei insisi lasandu-l pe Dumnezeu deoparte."iertearea pacatelor mari este imposibila"

    nu exista pacate mici sau mari, pacatul e pacat, indiferent de ceea ce am facut indiferent daca ai vorbit urat sau daca ai furat tot pacat e, si Dumnezeu este in stare sa ierte orice, pt ca Isus a platit la Golgota cu insasi viata Lui pt iertarea pacatelor noastre dar din pacate unora acest lucru li se pare ceva obisnuit si nesemnficativ.

    Acest blog nu e zadarnic, pt ca Domnul lucreaza la inima ta inainte de a impartasi cuvantul , si la inima celor ce-l citesc inainte de al fi citit.
    pt ca, cuvantul Lui nu se intoarce fara rod.

    RăspundețiȘtergere